Tar du körkort i Uppsala? Boka risktvåan hos Gillinge!

Håller du på att ta körtkort i Uppsala? Dags att boka risktvåan? Varmt välkommen till Gillinge! Upplev hur det känns att förlora kontrollen över fordonet vid extrem halka, fast under säkra och kontrollerade former. Väljer du att boka risktvåan genom oss får du tillgång till en av Sveriges bästa halkbanor. Under vägledning från välutbildade instruktörer kommer du att få köra bil på en halkbana som imiterar körning under extrema förhållanden. Klicka på länken för att boka risktvåan i Uppsala.

Gillinge Halkbana

Vilka är vi? Vi är Gillinge – Stockholms Trafiksäkerhetscenter. Vi har sedan 1975 erbjudit moderna riskutbildningar. Med över 40 års erfarenhet, och genom att också vara drivande i trafiksäkerhetsfrågor, kan vi garantera att du blir en säkrare och mer medveten förare.

Vår halkbana, som är en central del av våra upplevelsebaserade riskutbildningar, finns tillgänglig för dig som vill boka risktvåan i Uppsala. Halkbanan är i världsklass och ger dig en bra känsla för hur ett fordon reagerar på halt underlag.

Vad får man göra på risktvåan?

Risktvåan, eller riskutbildning del 2, är det praktiska moment som måste genomföras i samband med att man tar sitt körkort. Det mer folkkära namnet på denna utbildning är halkbana eller halkkörning, och är också något som både skrämmer och lockar många som ska ta körkort. Så länge man följer alla instruktioner, och kan framföra ett fordon, är det väldigt svårt att bli underkänd.

Det du får göra är att köra bil på ett halt underlag. Vi på Gillinge använder oss av en äkta halkbana, där du alltid får en genuin upplevelse. Du får träna på hur bilen uppför sig när det är halt, genomföra undanmanövrar och även testa rondellkörning i extrem halka. De allra flesta som valt att boka risktvåan hos oss brukar tycka att det är en lärorik utbildning, och hade gärna gjort om halkkörningen flera gånger.